Sunday 7 June 2020  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

FIBRANxps - proizvodnja
Print

Toplotne izolacije FIBRANxps se proizvedejo s postopkom ekstruzije posebne polistirenske pene. Kontinuirani trak trdne toplotno izolacijske pene debeline od 20 do 200 mm v procesu proizvodnje razrežejo na želene dolžine, glede na vrsto uporabe proizvoda nato oblikujejo robove plošč ter obdelajo površino.  

 

skladiščenje FIBRANxpsKončne izdelke FIBRANxps  pakirajo v  toplotno skrčljivo UV stabilno PE folijo, pakete pa povežejo v palete. FIBRANxps  izdelki se skladiščijo na prostem v originalni foliji, pred veliko vročino poleti pa jih je priporočljivo zasenčiti. Pri tem ni dovoljeno pokrivanje izdelkov s ponjavami, pod katerimi lahko temperatura naraste preko 70°C.

Trdna sestavina končnega izdelka FIBRANxps  v večini predstavlja polistiren (PS), termoplastični polimer iz stirena, barva, puder in razni dodatki za uravnavanje določeni tehničnih karakteristik. Uporabljajo kristalno čisti visoko temperatuno obstojni polistiren (GP-PS). Penjenje se izvede s pomočjo penilcev v kombinaciji s CO2, ki se  v celicah sčasoma  izmenjajo z zrakom.  FIBRAN uporablja penilce, ki so dovoljeni s trenutno evropsko zakonodajo in ne vplivajo na okolje oz na UV-zaščitni sloj stratosfere, na ozon (ODP=0).
Imajo minimalen ali nikakršen toplogredni  vpliv  (nizek ali ničen GWP- Global Warming Potential).

FIBRANxps  je trdna homogena in stabilizirana pena z več kot 97% zaprtih celic v premeru od 0.1 do 0.4 mm. Stene celic so izredno tanke, debeline cca 1μm. Ker je trdne snovi izredno malo in večino proizvoda predstavlja zrak pred vlago zaprt v celicah, so FIBRANxps  izdelki izredno lahki ter izredno toplotno izolativni.FIBRANxps plošče se ponašajo z izredno dobrimi ter trajnimi toplotnimi karakteristikami, minimalno vodovpojnostjo, veliko tlačno in natezno trdnostjo, dolgoletno  obstojnostjo pod trajno obtežbo tudi v vlažnem okolju.  FIBRANxps plošče z zaglajeno površino se lahko uporabljajo v vlažnem okolju, tudi v zemlji.

 

FIBRANxps plošče z obdelano površino so odlična toplotno izolacijska podlaga za sovprežne konstrukcije z betoni ali finalne obdelave z maltami, gradbenimi lepili ter  ploščami iz različnih materialov.

FIBRANxps je težko vnetljiv material ter spada v grupo E po EN 13501-1 ter v grupo B1 po DIN 4102.
   07/08/2019   FIBRAN je pridobil prestižni certifikat platinasta bonitetne odličnosti AAA
Bisnode je letos prvič med vsemi gospodarskimi subjekti z zlatim bonitetnim odličjem izluščil...

   18/02/2019   Kaj je "IGMA day" in kaj je FIBRAN počel tam?
  FIBRAN se je z veseljem odzval na prošnjo študentov arhitekture in dizajna (IgmA) na...

   04/11/2018   Dnevi pasivnih hiš 2018
FIBRAN kot ponosni član Konzorcija pasivna hiša prijazno vabi na Dneve pasivnih hiš 2018!...

   11/07/2018   Kako preprečiti vstop nevarnega plina radona v stavbo
Radon je naravni radioaktivni žlahtni plin brez barve, vonja in okusa. V zaprtih prostorih pa la...

Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!