Friday 5 June 2020  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Mediteranska streha
Print

Strehe z lepljenimi strešniki se izvajajo predvsem na Primorskem, kjer rušilni vetrovi ne dovoljujejo klasične izvedbe strehe. Klimatske spremembe zahtevajo tako prilagoditev arhitekture kot prilagoditev izvedbenih detajlov. Lepljeni strešniki so ena izmed tehničnih prilagoditev novim klimatskim razmeram...

Izvedba:

  • "Rezervna kritina« (paropropustna vodotesna folija), ki je potrebna pri manjših naklonih strehe (do cca 25°), namestimo direktno na masivno strešno konstrukcijo.
  • FIBRANxps ETICS BT plošče na betonsko, opečno ali leseno podlago prilepimo s posebno PU peno ali jih mestoma mehansko pritrdimo. Izolacijo dodatno zaščitimo s tankim slojem ometa ali pa jo pustimo nezaščiteno:
    • Utorjena plošča FIBRANxps ETICS omogoča lepljenje strešnikov direktno na površino toplotne izolacije. Lepilna malta ali PU lepilna pena se nanaša v prekinjenih pasovih tako, da je pod strešniki omogočeno prezračevanje v smeri proti slemenu.
    • FIBRANxps ETICS BT ali FIBRANxps ETICS GF zaščitimo s tankim slojem ometa v stilu tankoslojne fasade z ojačitveno mrežico ali pa le z nanosom tankega sloja lepilne malte. Na trdno površino nato z malto pritrdimo korce.


Masivna konstrukcija poševne strehe
Print
Poševno masivno grajeno streho optimalno toploto izoliramo s  strešno toplotno izolacijo FIBRANxps. Tip izolacije izberemo glede na pozicijo toplotne izolacije in sestavo strehe:
 
Toplotna izolacija nameščena zunaj
 
Toplotno izolacijske plošče FIBRANxps MAESTRO pritrdimo direktno na konstrukcijo. Pritrdimo jih hkrati z  namestitvijo sekundarne kritine ter vzdolžnih letev, ki omogočajo prezračevanje strehe. 
 
Dolge toplotno izolacijske plošče FIBRANxps MAESTRO so izdelane z robovi na pero-utor (D) za lažjo montažo. Pero-utor spoj preprečujejo toplotne mostove, zato se plošče lahko nameščajo enoslojno. Dvoslojno jih namestimo v primeru potrebe po večjih debelinah izolacije, oz če to zahteva način pritrjevanja.
 
Nekateri projektanti in investitorji se odločajo za dvojno strešno konstrukcijo; betonsko streho, na katero je z odmikom nameščena toplotne izolacija. Pri tej izvedbi pazimo na dobro prezračevanje strehe, da posebej poleti vroč zrak ni zaprt med izolirano betonsko streho in strešniki, saj bi sicer predstavljal ogrevanje s časovnim zamikom (predvsem zvečer in ponoči, ko je zunanja temperatura že ugodna za bivanje, ujeti vroči zrak pa še pregreva prostore).
 
poševna streha, pitch roof    
 
Dodatna nosilna strešna konstrukcija zaradi izredne nosilnosti izolacijskih plošč ni potrebna. 


FIBRANxps MAESTRO - toplotna izolacija prezračevane masivne strehe

FIBRANxps MAESTRO - toplotna izolacija masivne prezračevane strehe
 

Tehnične risbe poševnih streh

Tehnične risbe.dwg


Ustrezna toplotna izolacija   

Prva pomoč


Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!