Sunday 7 June 2020  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Leseno ostrešje
Print
Poševno streho najučinkoviteje toplotno izoliramo s kombinacijo  izolacijskih materialov, ki jih izberemo glede na dane zahteve.
 
Med strešnimi konstrukcijskimi elementi (lege, špirovci, škarje...)
 
Poševno streho izoliramo s fleksibilno toplotno izolacijo, npr. z mineralno volno. Vlaknena izolacija se prilagodi togi strešni konstrukciji tako, da ne pride do dodatnih toplotnih mostov.

Za dodatno izolacijo nad ali samo pod špirovci pa lahko izbiramo med volneno izolacijo, pluto ali pa izolacijo iz polistirenskih plošč.  Pri izolaciji z volno moramo tako na spodnji kot tudi na gornji strani strešne konstrukcije namestiti dodatno nosilno konstrukcijo. Dodatna konstrukcija ni potrebna pri nadgraditvi izolacije nad špirovci le ob uporabi izredno tlačno odporne (trdne) kamene volne. Z uporabo FIBRANxps izolacij strošek dodatnih konstrukcij odpade.

Poševna streha izolirana iz notranje strani
 
S FIBRANxps ETICS ploščami doizoliramo bivalni prostor podstrešja iz notranje strani. Površino vgrajenih ETICS plošč prevlečemo z ometom po sistemu ETICS fasade (brošura o fasadah), le da namesto zaključnih fasadnih slojev uporabimo notranje omete ali izravnalni kit v primeru želene gladke stropne površine.
Parna zapora v tem primeru ni potrebna niti v primeru kombinacije izolacijskih materialov, na zunanji strani toplotne izolacije pa namestimo paropropustno sekundarno kritino.
 
    
 
Ometana notranja izolacija s FIBRANxps ETICS hkrati nadomesti zaključno leseno oblogo, oz. oblogo iz mavčno kartonskih plošč. Rešitev je primerna tako za novogradnje kot za adaptacije oz. sanacije stropov podstrešnih prostorov.

Poševna streha izolirana z zunanje strani
 
Dolge toplotno izolacijske plošče FIBRANxps MAESTRO pritrdimo direktno na špirovce ali podeskano strešno površino. Pritrdimo jih hkrati z  namestitvijo sekundarne kritine ter vzdolžnih letev, ki omogočajo prezračevanje strehe. Paroprepustna vodotesna folija, ki ima vlogo sekundarne kritine, je zaželena zaradi morebitne poškodbe strešnikov ter vnašanja meteorne vode skozi stike strešnikov v vetrovnem vremenu.

Toplotno izolacijske plošče FIBRANxps MAESTRO so izdelane z robovi na pero-utor (D) za lažjo montažo. Pero-utor spoj preprečujejo toplotne mostove, zato se plošče lahko nameščajo enoslojno.
Dodatna nosilna strešna konstrukcija zaradi izredne nosilnosti izolacijskih plošč ni potrebna.
Na ta način se izvede tudi toplotno izolirana poševna streha z vidnimi špirovci.
 
Opomba:

V primeru kombinacije z volnenimi izolaciji poskrbimo za uravnoteženo paroprepustnost celotnega konstrukcijskega sklopa s parnimi ovirami, oz. parnimi zaporami. Konkretne rešitve so prikazan v tehničnih risbah.Strešni napušč

 

Tehnične risbe poševnih streh

Tehnične risbe.dwg


Ustrezna toplotna izolacija iz notranje strani:  


podstrešje, leseno ostrešje, vidni špirovci, šperovci, škarniki

Vidni špirovci
Tip toplotne izolacije nad špirovci je odvisna od sestave celotne strehe. Vprašajte za nasvet

Prva pomoč

Prva energijska pomoč


Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!