Sunday 7 June 2020  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Sendvič paneli
Print

Sendvič paneli so elementi v gradbeništvu, ki so sestavljeni praviloma iz treh ali več lepljenih slojev. Zunanji sloji imajo v večini primerov funkcijo estetike in nosilnosti, jedro pa v največji meri prevzema funkcijo toplotne, požarne ali tudi akustične izolativnosti. Najbolj razširjeni sendvič paneli na trgu so paneli z oblogo iz profilirane pocinkane pločevine. Poznamo pa tudi sendvič panele z betonskim, lesnocementnim, gips ali tudi lesenim zunanjim slojem.

Prednost sendvič panelov z jedrom iz kamene volne je vsekakor njihova požarna odpornost, negorljivost in dejstvo, da v primeru požara taki elementi ne pospešujejo širjenja požara pač pa ga ovirajo. Sendvič paneli z jedrom iz kamene volne ne generirajo sproščanja toksičnih plinov in so s tega vidika bistveno bolj požarno varni kot paneli z organskim jedrom. Sendvič paneli z jedrom iz kamene volne so po načinu proizvodnje lahko narejeni na kontinuirnih linijah ali pa v kalupih.Glede na postopek izdelave se večinoma razlikuje tudi priprava jedra, ki vrši funkcijo izolacije.

Pri kontinuirnih postopkih izdelave sendvič panelov z jedrom iz kamene volne je najpogosteje jedro sestavljeno iz lamel kamene volne, ki imajo vlakna pozicionirana vertikalno. Na ta način so mehanske lastnosti izolacijskega jedra boljše, kot v primeru, če bi bila vlakna v horizontalnem položaju. Izdelava panelov v kalupih pa večinoma poteka z lepljenjem obloge na gotove plošče iz kamene volne, izdelane po postopku, ki jim daje visoko mehansko trdnost.

FIBRANgeo CORE BL plošče so namenjene razrezu v lamele in vgradnji v sendvič panele. Razvrščamo jih v več kakovostnih razredov glede na mehanske lastnosti lamele.

FIBRANgeo CORE BP plošče so gotove plošče za lepljenje z zunanjimi sloji sendvič panelov. Razvrščamo jih v različne kakovostne razrede glede na mehansko trdnost same plošče.
Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!