Friday 5 June 2020  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Akustični elementi
Print

Zaščita pred hrupom v urbanem okolju je vse bolj pomembna. Pri Izdelavi protihrupnih elementov za zaščito pred hrupom na cestah, železnicah, letališčih ali pa tudi v notranjosti posameznih objektov, se za dušenje vibracij oziroma valovanja zvoka pogosto uporablja kamena volna. Struktura drobnih prepletenih vlaken je idealna za izničenje energije valovanja zvoka. Energija zvoka se med vlakni in praznimi prostori v strukturi kamene volne pretvori v toploto. Človeški čuti te toplote ne zaznajo, pač pa pretvorbo energije zaznamo kot dušitev hrupa in s tem povečanje bivalnega ugodja v okolju, ki je obremenjeno s prekomernim zvočnim valovanjem.

Kamena volna za vgradnjo v protihrupne elemente je izdelana v različnih gostotah in na zahtevo kupca z vidne strani zaščitena s steklenim voalom. Taka volna je obstojna na vremenske vplive, vodoodbojna in dimenzijsko stabilna.

Proizvodi za dušenje hrupa in vibracij
Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!