Friday 5 June 2020  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Obzidana fasada
Print
Velika prednost uporabe XPS toplotne izolacije tako pri obešenih kot tudi pri obzidanih fasadah je v tem, da sicer običajen ventilacijski sloj ni potreben. Obzidani fasadni sklop je ali tanjši, ali pa imamo možnost namestitve večje debeline toplotne izolacije.
 
Dekorativni zid obzidane fasade se pričvrsti na zunanji zid preko toplotne izolacije FIBRANxps MAESTRO s posebnimi sidri.
 
Prednosti FIBRANxps MAESTRO
  • Ker FIBRANxps izolacija ne potrebuje prezračevalnega kanala, prihranimo najmanj 4 cm na debelini fasadnega sklopa, oz. pridobimo na debelini toplotne izolacije in s tem toplotne učinkovitosti fasade.
  • Ker med obzidanim delom in izolacijo ni prezračevanega zraka, opeka sodeluje pri toplotni izolirnosti fasade.
  • Ne potrebujemo vetrno zaščitne folije, ki je sicer potrebna pri volneni izolaciji v prezračevanem sistemu obzidane fasade.
  • FIBRANxps MAESTRO izolacijske plošče so dvakrat daljše od običajnih plošč, s čimer dosežemo hitro montažo. Z robovi plošč, izdelanih na pero in utor toplotno izolacijsko jedro mojstrsko zložimo brez toplotnih mostov, ki se sicer pojavijo ob montaži izolacije z ravnim robom.
     

Toplotni mostovi na obzidani fasadi so pogosta napaka. Toplotni mostovi se pojavijo na coklu, na etažnih nosilcih, ob oknih in vratih...

 

  

 
Temeljenje obzidane fasade
 
Obzidana fasada zaradi izredne teže potrebuje trdne temelje ter razbremenilne nosilne elemente na mestih etažnih plošč. Da bi se izognili večjim toplotnim mostovom, je te elemente potrebno toplotno izolirati npr. po sistemu ometane (ETICS) fasade.


Opečna obzidava fasadnega cokla

Brošure

Fasade - napotki za uporabo FIBRANxps
Katalog proizvodov FIBRANxps

Ustrezna toplotna izolacija

FIBRANxps MAESTRO

Prva pomoč

Tehnične risbe

Zbirka tehničnih risb.dwg


Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!