Friday 5 June 2020  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Toplotna izolacija temeljev
Print
Nenavadno se nam zdi, da bi toplotno izolirali maso betona, kot so temelji, ki nimajo direktnega kontakta s prostorom. Masa betona, ki dobro akumulira tako hlad kot toploto, je element, ki tudi vpliva na energijsko bilanco stavbe. Temelji pritlične zgradbe imajo pri tem večji vpliv kot temelji v toplotno bolj stabilni  globini zemlje.
 
Toplotna izolacija, ki se sme uporabiti v zemlji, mora imeti veliko tlačno trdnost ter izredno majhno vodovpojnost.
 
Zahtevane tehnične lastnosti
 
  • Deklarirana tlačna trdnost: CS(10Y)300
  • Dolgotrajno difuzijsko navzemanje vlage: WD(V)3 - WD(V)1 pri debelinah od 10 do 20 cm
     
Nizkoenergijska gradnja

Pri nizkoenergijskih stavbah je želeno izolirati celoten ovoj stavbe, torej tudi temelje v celoti. Pod pasovnimi ali točkovnimi temelji je zahtevana izjemno visoka tlačna trdnost toplotne izolacije zaradi koncentrirane točkovne ali linijske obremenitve. Pri tej odločitvi je obvezna presoja projektanta statika. V primeru nizkoenergijskega objekta se projektanti raje odločijo za bolj ekonomično in enostavnejše temeljenje na temeljni plošči, ki omogoča toplotno zaščito brez toplotnih mostov.Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!