Friday 25 September 2020  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Pot: Domača stran » FIBRAN »
Skupina FIBRAN
Print
SKUPINAFIBRAN je eden pomembnejših proizvajalcev toplotne izolacije v Evropi. Svoje izdelke trži v več kot 40 državah v Evropi in po svetu.

SKUPINAFIBRAN nudi načrtovalcem, izvajalcem in investitorjem kakovosten in trajen ENERGIJSKIŠČIT
  • s proizvodnjo tehnično izpopolnjenih in ekološko neoporečnih toplotno izolacijskih materialov,
     
  • s snovanjem naprednih rešitev na področju uporabe izolacij ter odgovornim širjenjem tehničnega znanja med razvojniki, načrtovalci, izvajalci ter uporabniki,
     
  • z aktivnim delovanjem in osveščanjem udeležencev gradnje o ohranjanju ravnovesja v naravi in sonaravnem bivanju, s čimer zagotavlja učinkovito rabo energije ter trajno bivalno ugodje.


FIBRAN skozi čas...
Print
FIBRAN GROUP
Podjetje FIBRAN S.A. je leta 1974 v kraju Terpni v bližini Soluna v Grčiji ustanovil sedanji predsednik družbe g. Dimitrios Anastasiadis.  Trenutno je Skupina FIBRAN eden pomembnejših proizvajalcev toplotnih izolacij v Evropi.
 

FIBRAN S.A.
V letu 1995 je FIBRAN S.A. v visoko razvitem industrijskem obratu v matični tovarni v Grčiji pričel s proizvodnjo toplotnoizolacijskih materialov iz ekstrudiranega  polistirena FIBRANxps . Prvotna investicija je predvidevala postavitev proizvodne linije z zmogljivostjo 100.000 m3 plošč letno, vendar je bila potreba po tovrstnem izolacijskem materialu tolikšna, da sta bili v letih 1998 in 2000 postavljeni še dve liniji, tako da danes skupna letna proizvodna zmogljivost presega 300.000 m3.  Poleg proizvodnje toplotno izolacijskih plošč iz ekstrudiranega polistirena, proizvajajo za potrebe zvočne izolacije, predvsem udarnega zvoka, tudi ekspandirane polietilenske folije pod blagovno znamko FIBRANxpe.
V letu 2001 je FIBRAN S.A. na isti lokaciji pričel s prvo proizvodnjo toplotno in zvočno izolacijskega materiala iz kamene volne v Grčiji pod imenom GEOLAN, ki se je kasneje preimenoval v FIBRANgeo.
Od začetka leta 2002 dalje izdeluje družba FIBRAN, skladno z uredbo Evropske unije (EC 2037/2000) o varovanju ozonskega plašča, vse svoje proizvode iz ekstrudiranega polistirena z okolju prijaznimi plini. 
V letu 2009 je skupina FIBRAN z obnovljeno blagovno znamko FIBRANxps naredila korak dalje na področju razvoja kvalitete izdelkov. Tudi skupna letna kapaciteta proizvodnje izdelkov FIBRANxps narašča in trenutno že močno presega 1.000.000 m3 letno, kar FIBRAN postavlja med vodilne proizvajalce izolacijskega materiala iz ekstrudiranega polistirena ne samo v Evropi, ampak tudi v svetu.
Proizvodi FIBRANxps so naprodaj v velikem številu držav Evrope, Azije ter na Bližnjem vzhodu, matično podjetje pa že načrtuje nove širitve proizvodnih zmogljivosti na novih lokacijah in s tem osvajanje novih tržišč.
 

IBER FIBRAN S.A.
Da bi spodbudila razvoj in prodor svojih proizvodov v druge države, je družba FIBRAN S.A. leta 2002 ustanovila podjetje IBER FIBRAN v Portu na Portugalskem, kjer proizvajajo ekstrudirani polistiren za področje Iberskega polotoka in Francije.
 
 
FIBRAN BULGARIA S.A
Leta 2003 je stekla proizvodnja ekstrudiranega polistirena v kraju Russe v Bolgariji v sklopu podjetja FIBRAN BULGARIA.
 
 
FIBRAN NORD d.o.o.
FIBRAN NORD
V letu 2004 je bilo v Sloveniji ustanovljeno podjetje FIBRAN NORD d.o.o. s sedežem v Novem mestu. Ekipi izkušenih strokovnjakov je v slabih dveh letih načrtovanja in izgradnje uspelo, da je že v marcu leta 2006 v Sodražici stekla prva slovenska proizvodnja ekstrudiranega polistirena s predvideno kapaciteto okoli 300.000 m3 materiala letno.
V letu 2011 je FIBRAN NORD d.o.o. nadaljevala z načrtovanjem in izgradnjo nove proizvodne linije z letno kapaciteto 130.000 m3.
Močno se je povečala prodaja na razvitih evropskih tržiščih, kjer cenijo visoko kakovostne FIBRANxps proizvode in predvsem povprašujejo po velikih debelinah, ki jih v enem sloju izdelujejo le redki renomirani proizvajalci.
 
 
FIBRAN ITALIA
V letu 2010 je FIBRAN S.A. kupil in obnovil proizvodnjo mavčnih plošč v Roccastradi v Toscani, kjer so nahajališča najkvalitetnejše surovine za izdelavo mavčnih plošč.


 

 

 

 

 

Fibran Grčija

Proizvodnja xps in kamene volne v Terpni, Serres v Grčiji
 

Fibran Bolgarija

Poslovni prostori FIBRAN Bolgarija v Sofiji
 

Fibran Portugalska

Poslovni in proizvodni prostori v Portu, na Portugalskem
 

Fibran Slovenija

Proizvodni prostori FIBRAN Nord v Sodražici
 

Fibran Italija

Proizvodnja in dnevni kop sadre v Toscani
 


Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!