Friday 5 June 2020  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Ne varčujete radi?
Print

...potem ne varčujte!  

Gradimo energijsko učinkovito!

 

    >>>>   Naredimo si ENERGIJSKIŠČIT.Klimatske spremembe in dragocena energija

Večinoma pozabljamo, da smo del narave, da se moramo prilagoditi naravnim zakonom, ne pa delovati proti njim in se kasneje nevedno pritoževati nad posledicami.

Svetovni razvoj na vseh področjih, pa tudi želja po večjem bivalnem udobju, prekomerno vplivata na onesnaževanje in pregrevanje ozračja. Povzročamo čedalje večje klimatske spremembe, katerih posledice dnevno občutimo v okolju, kjer živimo in delamo. Povsem jasno postaja, da morajo načrtovalci razvoja na vseh področjih zmanjšati ali izničiti uničujoče vplive na okolje s prilagojenimi zahtevami v interesu dolgotrajnega ohranjanja naravnega ravnovesja.

Osnovne človeku potrebne dobrine, na žalost, niso več same po sebi umevne. Čist zrak, pitna voda, naravna hrana, uravnoteženo vreme, ugodna klima bivalnih prostorov ter s tem dolgo prijetno življenje naše generacije in generacije naših potomcev, so dragocene vrednote. Napovedi klimatskih sprememb so katastrofalno slabe. Zaloge trenutno znanih energentov se manjšajo.

Čas je za spremembo!

Na vse nimamo vpliva. Nekatere spremembe v osebnem in deloma v delovnem okolju pa vseeno lahko naredimo sami...

Pripravimo se na energijsko neodvisnost dovolj zgodaj!

Smernice OZN za obvladovanje klimatskih sprememb, ki jih je podpisala tudi naša država, že od leta 1992 s posameznimi dopolnitvami omejujejo onesnaževanje okolja. Na področju gradenj, na primer, se v večini držav omejuje raba energije v stavbah za ogrevanje in hlajenje.

Korak naprej je razmišljanje o energijski neodvisnosti oz. o pripravi pogojev za rabo obnovljivih energijskih virov, ki nam jih narava še vedno radodarno ponuja (sonce, veter, voda, toplota iz zemlje...)

Približevanje k energijski neodvisnosti se vedno prične z izvedbo ENERGIJSKEGA ŠČITA na stavbah; prične se s premišljenim načrtovanjem in vgradnjo primerne toplotne izolacije v debelinah, ki zadovoljijo naše potrebe.

Nizko energijska hiša - Skoraj nič nizkoenergijska hiša - Energijsko neodvisna hiša

Kakorkoli že razumemo te nazive; to je nujnost in to je naša prihodnost.

Ne “šparaj”, naredi učinkovito!

Varčevati v smislu “ne privoščiti si”, ni prijetno. Vsi želimo čim bolj udobno in brezskrbno življenje. Naredimo torej energijsko učinkovite objekte. Naredimo si ENERGIJSKI ŠČIT. >>>>Več...

 

>>>>  Učinkovita toplotna zaščita

Energijska učinkovitost pomeni, da uporabimo toliko energije, kot je za bivalno ugodje nujno, in ne več. Količina energije za bivalno ugodje je v veliki meri odvisna od debeline primerne toplotne izolacije, ki bivalne objekte trajno ščiti pred vdorom mraza ali vročine ter ohranja prijetno bivalno klimo. Vrsta uporabljene toplotne izolacije je odvisna od mesta in načina uporabe le-te.
Učinkovita toplotna izolacija stavb je prvi in najlažji korak za dosego trajnega bivalnega ugodja. >>>>Več...

Vsakodnevni neugodni vremenski dogodki (viharji, neurja s točo, poplave,…), nevzdržna vročina bivalnih prostorov v poletnih dneh, visoki računi za ohlajevanje le-teh, velike toplotne izgube v hladnejših dneh, po drugi strani pa nova zakonodaja in energetske vzpodbude nas silijo k razmišljanju in ukrepom:
   07/08/2019   FIBRAN je pridobil prestižni certifikat platinasta bonitetne odličnosti AAA
Bisnode je letos prvič med vsemi gospodarskimi subjekti z zlatim bonitetnim odličjem izluščil...

   18/02/2019   Kaj je "IGMA day" in kaj je FIBRAN počel tam?
  FIBRAN se je z veseljem odzval na prošnjo študentov arhitekture in dizajna (IgmA) na...

   04/11/2018   Dnevi pasivnih hiš 2018
FIBRAN kot ponosni član Konzorcija pasivna hiša prijazno vabi na Dneve pasivnih hiš 2018!...

   11/07/2018   Kako preprečiti vstop nevarnega plina radona v stavbo
Radon je naravni radioaktivni žlahtni plin brez barve, vonja in okusa. V zaprtih prostorih pa la...

Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!