Sunday 7 June 2020  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Ravna streha nizkoenergijskih objektov
Print

Pri strehah nizkoenergijskih objektov je poleg povečane debeline toplotne izolacije pomemben celosten pristop, tako sistem, za katerega se odločimo, kot posamezni detajli na strehi.

Toplotna izolacija se vgradi v debelini, ki po izračunu s programskim orodjem ARCHIMAID zadošča za želeni energetski razred. Debeline v izračunih so lahko različne glede na predvideno toplotno učinkovitost ostalih delov ovoja zgradbe. Če želimo doseči  energijski razred B (B1, B2), potem v streho vgradimo okoli 30 cm izolacije, medtem ko je za razred A (A1, A2) potrebno vgraditi več kot 30 cm strešne izolacije, odvisno od njene toplotne prevodnosti. Naj opozorimo, da je razred A praktično nemogoče doseči brez rekuperacije zraka.

Pri zelo "varčnih" objektih je smiselno izbrati energijsko in trajnostno najbolj optimalen konstrukcijski sistem. Ker ne potrebujemo odvečnih elementov, kot je naklonski beton, želimo pa hitro in enostavno gradnjo z največjo možno energijsko učinkovitostjo, je odločitev za OPTIMO oz. OPTIMO skin SEAL strehostreho skorajda samoumevna:
1. Pri OPTIMO strehi vsak element prispeva k toplotni učinkovitosti.
2. OPTIMO streha je najlažja streha v tej debelini.
3. OPTIMO streha je najtanjša streha v tej kvaliteti.


V čem je skrivnost DUO OPTIMO strehe?

Pri FIBRAN-u smo zasnovali sisteme OPTIMO streh. Naklonski beton smo zamenjali s tanko, lahko toplotno izolacijsko ploščo FIBRANxps INCLINE.  Poleg manjše debeline in manjše teže strešnega konstrukcijskega sklopa smo pridobili tudi na toplotni učinkovitosti. Sistem zato upravičeno imenujemo OPTIMO streha.
Zaradi manjše debeline in manjše teže OPTIMO rešitev projektanti s pridom koristijo tudi pri sanaciji obstoječih teras.

Najbolj priljubljena streha ekološko osveščenih investitorjev je OZELENJENA OPTIMO streha.
 

>>>>Več napotkov o tovrstni gradnji dobite v brošuri Obrnjena ravna strehaSestava DUO strehe s toplotno izolacijo v debelini 40cm. Težo strehe lahko zmanjšamo z zamenjavo sloja naklonskega betona z naklonsko toplotno izolacijo. Hkrati povečamo njeno toplotno učinkovitost. To streho imenujemo DUO OPTIMO.

Certifikat Konzorcija Pasivna hiša


Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!