Sunday 7 June 2020  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Notranja izolacija strehe - hladna streha
Print

Kadar je masivna strešna konstrukcija toplotno izolirana iz notranje strani, tovrsten konstrukcijski sklop imenujemo hladna streha. Namestitev toplotne izolacije iz notranje strani masivne konstrukcije izvajamo le v izjemnih primerih. V praksi gre običajno za kombinacijo zunanje in dopolnilne notranje izolacije. Če je izolacija nameščena le iz notranje strani, mora biti lepljena po celotni površini.

Za hladno streho se odločimo predvsem takrat, ko je vzdrževanje enakomerne temperature v prostoru pomembnejše od akumulacije notranje toplote ali hladu v masivni konstrukciji. Notranjo toplotno izolacijo uporabljamo v hladilnicah, kopaliških objektih, pa tudi objektih, ki se ogrevajo le del dneva.

Primerna toplotna izolacija:
Pri notranji toplotni zaščiti, je bolj kot pri katerikoli drugi uporabi izolacije pomembno, za kateri material in tip izolacije se odločimo in kakšno je zaporedje slojev. Zato je, da bi notranjo izolacijo izvedli kar se da funkcionalno, koristno vprašati za nasvet.

Če notranjo toplotno izolacijo izvedemo kot ometano površino, izberemo temu namenjene FIBRANxps ETICS plošče.

V primeru vidne toplotne izolacije izberemo dolge izolacijske plošče z robovi obdelanimi na "pero in utor FIBRANxps lahko ostane vidna

V primeru, ko je toplotna izolacija nameščena le na notranji strani konstrukcije, moramo biti pozorni na toplotne mostove ter morebitno prekomerno difuzijsko navlaževanje konstrukcijskega sklopa.

Opomba:
Če se že odločimo za notranjo izolacijo, imamo omejen izbor toplotnih izolacij, ki so kos izzivu. Ena najustreznejših je toplotna izolacija iz ekstrudiranega polistirena kot npr. FIBRANxps, saj ima zaprto celično strukturo, na katero eventualno prisotna vlaga ne vpliva. Vlaknene toplotne izolacije za učinkovanje potrebujejo  na topli strani nameščeno močno parozaporno folijo, ki pa jo je v praksi zelo težko na spojih kvalitetno  in trajno tesniti. Tako pride med izolacijo in konstrukcijo do kondenzacije in plesni, poleg tega pa vlažen zrak paroprepustno toplotno izolacijo naredi neučinkovito.
   07/08/2019   FIBRAN je pridobil prestižni certifikat platinasta bonitetne odličnosti AAA
Bisnode je letos prvič med vsemi gospodarskimi subjekti z zlatim bonitetnim odličjem izluščil...

   18/02/2019   Kaj je "IGMA day" in kaj je FIBRAN počel tam?
  FIBRAN se je z veseljem odzval na prošnjo študentov arhitekture in dizajna (IgmA) na...

   04/11/2018   Dnevi pasivnih hiš 2018
FIBRAN kot ponosni član Konzorcija pasivna hiša prijazno vabi na Dneve pasivnih hiš 2018!...

   11/07/2018   Kako preprečiti vstop nevarnega plina radona v stavbo
Radon je naravni radioaktivni žlahtni plin brez barve, vonja in okusa. V zaprtih prostorih pa la...

Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!