Sunday 7 June 2020  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Stropi in stene zaprtih kopališč
Print

Velika vsebnost zračne vlage v kopaliških objektih načrtovalcem povzroča težave, še posebej, ko je toplotna izolacija vgrajena iz notranje strani. Toplotne izolacije, ki imajo sposobnost večjega navzemanja vlage, morajo biti obdane s kvalitetno spojenimi parnimi zaporami, kar pa je v praksi nemogoče doseči. Toplotna izolacija zaradi vlage zato sčasoma izgublja energijsko učinkovitost.

XPS toplotna izolacija ima zaprto celično strukturo, in zato je dolgotrajno navzemanje vlage tako pod vplivom difuzije kot v primeru potopitve minimalno (nekajkrat nižje kot pri EPS izolaciji).

Toplotno izolacijske plošče FIBRANxps ETICS finalno obdelamo z izbranim ometom ali obložiti s primernimi oblogami.

Pri sestavi vseh konstrukcij, ki so toplotno izolirane iz notranje strani, je potrebno preveriti morebitno navlaževanje v konstrukcijskem sklopu, kar še posebej velja za betonske konstrukcije. Če stene, ki mejijo na hladen zrak, iz zunanje strani niso toplotno izolirane, se morajo notranje izolacije lepiti na podlago po celotni površini.Bazen
Print
Plavalne bazene, vodohrane in druge hranilnike pod nivojem terena zaščitimo pred toplotnimi izgubami oz. toplotnimi dobitki s toplotno izolacijo FIBRANxps. Kvaliteta izbrane izolacije je odvisna od obremenitev. Za izolacijo zidov običajno zadostuje izolacijska plošča z deklarirano tlačno trdnostjo 300 kPa. Zahtevano nosilnost izolacije pod temeljno ploščo pa nujno določi projektant statik.
 
 
 
         


Notranja izolacija kopališkega kompleksa

Prva energijska pomoč

Bi radi varčevali? Ne?
Debeline toplotne izolacije

Toplotni mostovi

Nasvet


Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!